adeline.blogg.se

New in

Kategori: Allmänt

Mina bikinis från Victoria's Secret har äntligen anlänt! Så otroligt nöjd!
 


 

Det var inte igår

Kategori: Allmänt

Little Things

Kategori: Allmänt

 
Precis vad jag behövde höra just nu... Jag vet att denna sång inte är personligen skriven för mig, men den lyckas alltid muntra upp mig. :)

Uppdatering

Kategori: Allmänt

 
God kväll!
 
Just nu sitter jag och myspluggar (existerar det ordet ens?! Inte enligt Svenska Akademiens ordlista i alla fall). Jag har bland annat några tal kvar i matteboken som måste vara gjorda tills imorgon, några franska ord och fraser som ska läsas in så att jag kan det med flyt, en del övningar i samhällskunskap om mänskliga rättigheter och en svenskabok som väntar på att bli utläst. Jag läser Rödhake av Jo Nesbø, vilken fantastisk författare han är säger jag bara! Han lyckas alltid hålla grytan kokande!
 
Okej, nu är det sluttalat om vad jag behöver plugga... Idag slutade jag skolan redan klockan 11.40, men jag stannade och åt lunch på skolan med några kompisar (vi har så otroligt god skollunch förstås!). Därefter drog jag och systern min till Väla på hennes initiativ. Hon hade visserligen också håltimme på eftermiddagen, och vi hade det riktigt mysigt tillsammans måste jag konstatera.

 

Pricken över i:et för dagen är att det snöade. Jag älskar snö! Det förgyller verkligen denna tid på året! Dock är sommar fortfarande min favoritsäsong. Semester, sol, bad, sena sommarkvällar med dem man tycker om allra bäst... Vad slår det?
 

När minnen hemsöker en

Kategori: Allmänt

Det är frustrerande när någonting man länge har försökt att förtränga ständigt dyker upp på näthinnan. Dessa minnen som inte låter sig försvinna, som gång på gång erinrar om det man allra helst vill förglömma. Man vill gräva ner dem, så djupt det bara går. Det är ingenting allvarligt jag vill glömma bort egentligen, men det tär på mig.

Jag såg en artikel som handlade just om detta - att minnas det man vill minnas, och glömma bort resten. Förra året har forskare genom hjärnavbildningar kunnat bevisa att vi faktiskt kan styra vårt minne på samma sätt som vi kan styra våra motoriska impulser. Man kan tydligen träna bort dessa motoriska impulser och på så sätt ställa in oss på att glömma vad vi helt enkelt inte vill komma ihåg. Det skulle ju kunna vara något, men dock har man inte forskat färdigt inom detta område. Jag får helt enkelt bita ihop och hoppas på att det slutar gnaga på mig...

72984 läxor

Kategori: Allmänt

Jag har inte hunnit blogga på sisädär fyra dagar. Sedan skolan började igen efter jul har jag haft fullt upp, och som rubriken avslöjar har jag massvis av läxor. Franska, tyska, kemi, biologi, fysik, matematik, svenska, engelska, samhällskunskap, idrottsteori... Det är i princip alla ämnen jag läser ju. Får nog lägga ner största delen av helgen på plugg. Men faktum är att det handlar om studietenik och prioritering, att prioritera bort störande faktorer när man pluggar, så som mobiltelefon, facebook, musik etc. Pluggar man intensivt kan man bli färdig med en uppgift på kanske 1-2 timmar, vilket i andra fall hade tagit uppåt fem timmar om man låter sig distraheras sisådär vart femte minut. Så det beror helt enkelt på vad man använder för studieteknik.
 
Okej, nu ska jag sitta och mysa med mjölk och pepparkakor framför kemiböckerna.. Ciao!
 

God morgon

Kategori: Allmänt

Får ett sms såhär på morgonkvisten som säger att morgonens tyskalektion är inställd. Hade nämligen hunnit fixa mig och ätit frukost innan jag fick beskedet. Nåväl, det är väl ändå rätt så skönt! (Finns där någon fuktion där man kan infoga en liten sådan där tumme upp-symbol? Skulle verkligen vara lägligt nu, men eftersom att jag inte hittat den funktionen får jag nöja mig med att tillfälligt vara emotionless.) 
 
Hej så länge!

Back to school

Kategori: Allmänt

Det återstår endast 12 timmar av jullovet och i morgon är det dags att dra sig tillbaka till skolan igen. Jag har haft ett fantastiskt lov, har hunnit träffa familj, släkt och vänner, någonting jag verkligen uppskattar. Jag har åkt till Köpenhamn och shoppat en hel del och jag har även varit på Väla. Jag har även hunnit vara sjuk och degat i sängen framför en hel hop bra filmer. Nämn en film som jag inte har sett.. Jag har nämligen hunnit se allt från The Notebook till Huvudjägarna...

Det ska bli ganska skönt att komma tillbaka till skolan efter 16 dagars slappande (lovet låter förvånansvärt kort när man nämner hur många dagar det faktiskt är, eller hur?). Då kommer jag att få återse alla jag inte hunnit träffa under lovet, och skolåret dras åter igång. Känner på mig att det kommer att bli en väldigt hektisk men lärorik termin med mycket att göra, och bara tanken av detta får mig att längta ännu mer till Dubai. Jag ska nämligen åka dit i februari månad med min kära familj - det blir härligt att lämna Sverige för nya upplevelser under en veckas tid. Jag får göra det bästa av terminen, och jag är säker på att jag kommer att göra det riktigt bra.

För att avsluta detta blogginlägg tänker jag dela ett citat: "Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora."

Ha en trevlig kväll!

Just like heaven

Kategori: Allmänt

Åker till Köpenhamn och kommer hem med fem Abercrombie & Fitch påsar. Gud vad jag älskar den affären alltså!
 
Köpte två par jeans, två pullover tröjor, en skjorta och en kofta. Jag köpte även ett par ringar från en annan butik som jag dock har glömt namnet på, men riktigt fina är de. Gissa vem som kommer att somna med ett leende på läpparna i kväll? :)
 

Kan inte sova

Kategori: Allmänt

Man blir ju riktigt frustrerad när man omöjligt kan somna eftersom att man totalt har vridit på dygnet. Jag ska nämligen upp om fem timmar. Fem timmar! Arghhhh!!!
 

New Year's Eve

Kategori: Allmänt

Firade nyårsafton hemma hos Caroline i stan med 5 goa tjejer. Vi käkade riktigt god mat, körde lite filmcharader och annat skoj innan vi begav oss till Kärnan vid tolvslaget för att inviga det nya året. Vi stannade ute i nästan en timme, då vi bland annat traskade vidare ner till hamnen för att studera raketerna över Danmark, som syntes i horisonten. De var väldigt duktiga på att skjuta upp raketer måste jag konstatera, då de fortsatte att smälla långt efter att det började tystna här i Sverige. Så småningom började vi dra hem till Carro igen. Småtimmarna upptogs av ännu mer prat och skratt, och jag måste säga att detta var en fantastisk kväll!
 
GOTT NYTT ÅR!