adeline.blogg.se

This weekend

Kategori: Allmänt

 
Gårdagen var fantastisk! Jag solade i princip hela dagen, och jag märker att jag har fått färg.. Love it!
Kvällen spenderades med Lovisa, Emma, Emma, Linnea och Caroline hemma hos Caroline. Vi åt übergod, grillad mat, helt perfekt med tanke på vädret (29° och sol, woow!!). Senare tittade vi även på Eurovision Song Contest, vilket jag faktiskt tyckte var ganska dåligt i år... Hade ingen direkt favorit. Hade superkul med tjejerna, och jag gick inte och la mig förrän vid soluppgången vid fyra på morgonen! 
Eftersom att jag hade ganska mycket plugg (har fortfarande) satte jag väckarklockan på nio och jag är otroligt trött! Har gått runt som en zombie, bokstavligt talat! Och nu är det dags att ladda inför skolan igen for real. Only 17 days left to summer! Gaaaaah!!!!

Summer feelings

Kategori:

Provade min avslutningsklänning (som jag köpte på Cirkus för cirka en månad sedan) tidigare idag.. Framkallar verkligen sommarkänslor! Och när man tänker på det: det är knappt tre veckor kvar till sommarlovet!! Helt galet vad fort tiden går!! Jag måste medge att det ska bli otroligt skönt att få släppa plugget ett tag. Det lär jag verkligen behöva!

Overthinking

Kategori: Allmänt

 

Je me manques

Kategori: Allmänt

 
Jag hittade en otroligt gullig text på weheartit.com, som säger att man på franska inte direkt säger "jag saknar dig". Istället säger man "tu me manques" vilket översätts nämre till "du saknas från mig".
Det älskar jag. "Du saknas från mig."
Precis som om att du vore en del av mig, som om att du är väsentlig för min existens.
Du är som en lem, eller ett organ, eller blod.
Att jag inte fungerar utan dig.
 
Detta är en av orskerna till att jag älskar franska. Jag önskar att jag hade läst det från början, istället för tyska. Faktum är att det var inte först förrän förra terminen jag "upptäckte" franskan. Jag vaknade upp en morgon och bestämde mig för att anmäla mig till en franska kurs. Det första jag gjorde när jag kom till skolan den morgonen var att gå till receptionen och fråga om det var möjligt, och givetvis var det det. Detta är definitivt bland det mest spontana jag har gjort. Och jag ångrar det inte.
 
C'est parfait. 

I'm back

Kategori: Allmänt

 
Jag har inte bloggat på evigheter! Har haft så fullt upp med allting, och då menar jag verkligen allt! Skola, vänner...you name it. Har under den senaste tiden lärt känna många nya, underbara personer, provat helt nya saker, lärt mig det ena och det andra om mig själv och dessutom blivit ovanligt aktiv på snapchat. Går inte en dag utan att jag skickar sjuka bilder till mina närmsta, men tro mig; det är superkul! Rekommenderas varmt för de som inte har det!
 
Idag har jag solat solarium för första gången. Det var helt crazy, I must say. Gick dit med min syster som har solat ett par gånger tidigare (erfaren eller what?). Medan hon lägger i mynten står jag där som en förvirrad kossa som inte ens vet hur man gör, hur man sätter igång maskinen och oroar mig om jag ska fastna i solariumet. Thank god I didn't, jag överlevde!
 
Nyduschad och några fräknar senare sitter jag här. Funderar på om jag ska plugga eller om jag ska ta det relativt lugnt ikväll, med tanke på hur intensivt jag pluggade igår (hela dagen, med endast kortkorta pauser!). Tror det lutar mot det sistnämnda. Det förtjänar jag.
 
Puss